Norges Kristne Råd i Israel

Februar 2009: Styret i Norges Kristne Råd har vore på studietur til Israel og dei palestinske områda. Det ligg litt stoff frå turen på nettsida til det breidt samansette økumeniske organet.

Etter første dag på turen blei det lagt ut nokre inntrykk frå Galilea:

”I Galilea har vi revet ned murene mellom kirkene og brukt restene til å bygge veier mellom oss.” Slik ordla hun seg kvinnen fra Sabeel-instituttet som møtte styret for Norges Kristne Råd i Nasaret søndag 1. februar.  Det er nettopp legfolket som gjennom bevisst arbeid har bidratt til å bringe kirker av ulike tradisjoner nærmere hverandre.

(…)

Dagen har også bidratt til å avdekke kompleksiteten i situasjonen i Israel og ønsket om å lære mer, ønsket om å lytte til våre søstre og brødre som lever hverdagen her. Hele veien er vi akkompagnert i våre opplevelser av biskop Ole Chr. M Kvarmes kunnskap om land og folk, både i historie og nåtid. (Les meir)

Nå når styret har kome tilbake, skriv dei i ei pressemelding:

Vi har sett mye av fortvilelse og frustrasjon både hos israelere og palestinere, sier styreleder Svein J. Veland etter turen og føyer til:

– Den gjensidige mangelen på tillit synes å være veldig stor.  På samme tid har vi møtt representanter for kirkene som er bærere av håp.

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: