Knud Jørgensen om misjon

Knud Jørgensen er ein interessant dansk-norsk misjonsleiar. Den danske Folkekirkens Mission har samla ein del lenker til artiklar og foredrag om og av han. Knud Jørgensen er leiar (pr 20.11.2007) for Areopagos som igjen er del av nettverket Samarbeidsråd for Menighet og Misjon.

Her er eit utdrag frå eit intervju med Knud Jørgensen:

– Kirken driver ikke misjon. Den er misjon, i ord og gjerning, i livsstil og tiltrekningskraft. Kirken og menigheten er evangeliets middel for at den treenige Gud kan bli kjent, tolket og vitnet om i den verden hvor han allerede finns, noen ganger som en ukjent Gud.
For Gud er ukjent for stadig flere i den vestlige verden, er Knud Jørgensens erfaring. Vi befinner oss i et paradigmeskifte der de gamle velbrukte svarene ikke lenger er gangbare. Dette skyldes sekularisering og økende pluralisme, en grenseløs religiøsitet på vandring i en folkereligiøs forbrukerkultur. I dette samfunnet skal vi være kirke.
Vi utfordres til å være det kirken alltid har vært: mennesker av kjøtt og blod som bærer evangeliet i seg og formidler det gjennom sitt liv. Det er sannsynlig at det berømte, men sjelden realiserte ”almene prestedømme” vil bli den grunnleggende kirke- og misjonsstruktur, sier Knud Jørgensen.
Areopagos har tatt initiativ for å skape misjonerende menigheter i Norge og Danmark. I Danmark skjer det i samarbeid med Folkekirkens Mission, mens man i Norge er blitt en aktiv partner i et prosjekt som kalles Menighet i bevegelse, i regi av Samarbeidsråd for Menighet og Misjon. Målet her er å bidra til å forstå og svare på de utfordringer det er å være misjonerende kirke i en ny tid. Menighet i bevegelse spiller på en dobbelthet: en menighet må etter sitt vesen være i aktiv, misjonerende bevegelse og må, ettersom
samfunnet endrer seg, bevege seg i forhold til tidligere tiders tenkning, praksis og organisering.
Prosjektet ønsker å bære med seg og formidle sentrale verdier som medvandring, og dialog, bevissthet om kontekstualitet, ungt engasjement, det almene prestedømme og Sør som
kilde og kraft, avslutter han.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.