Biskop Bjørn Bue

I dag er det 10 år sidan biskop Bjørn Bue døydde. Bjørn var biskop her i bispedømet i perioden 1985 – 1997, dvs også dei første åra eg var prest på Bryne. Han betydde mykje for kyrkja og for oss prestar, og det var eit stort tap då han brått blei alvorleg sjuk og døydde etter ei tids sjukeleie.

Kollega Sigve Ims, som eg har arbeidd nært saman med her i Time, har i dag ein liten artikkel i Aftenbladet der han heidrar minnet om biskopen. Eg vil gjerne sitera Sigve, og på den måten vera med og løfta opp minnet etter ein stor kyrkjeleiar.

I dag er det ti år siden biskop Bjørn Bue døde. Uten tvil en av de største lederne i vår kirke i forrige århundre.

Mange ting kunne vært trukket fram om Bjørn Bue. Selv kjenner jeg at det først og fremst er en ting jeg husker ham for.

Det at Bjørn Bue alltid var misjonær. Det aller viktigste for ham var å gi mennesker del i budskapet om Jesus. Dette var drivkraften hans i nærmere 20 års misjonærtjeneste i Kamerun.

Og dette var hoveddrivkraften hans også som biskop i Stavanger. Mennesker måtte få del i troen på Jesus. Det var viktigere enn alt annet. Det drev ham. Det var noe han alltid var opptatt av.

For vi er opptatt av så ufattelig mye i kirka. Mye godt. Men det som er selve hovedsaken, å dele troen på Jesus kan fort komme i bakgrunnen. Ja. Noen spør til og med om det er nødvendig å være opptatt av dette.

For Bue var det aldri tvil. Dette var det viktigste. Sagt med Bibelens egne ord:

– Det er ikke frelse i noen annen, for i hele verden er det blant mennesker ikke gitt noe annet navn som vi kan bli frelst ved. (Ap. Gj. 4,12)

Så i dag når vi minnes en virkelig stor kirkeleder med takknemlighet. La oss også be om en fornyelse av misjonsgløden i vår kirke. Den glød som kan nå venner og naboer med det håp som bare Jesus kan gi. Den nød som kan drive mennesker ut til andre land med evangeliet.

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: