Gledens adventssøndag

Den 4. søndagen i advent blir kalla gledens adventssøndag. La denne dagen bli ein glededag for deg sjølv og dei du har rundt deg! For det er jo advent! Og advent betyr at Jesus kjem (Adventus Domini = Herrens kome).

I dagens bibeltekst (Joh 3,26-30) står det om eit bryllup der Jesus er brudgommen. Sjølv om det ikkje står direkte i teksten, er det klart at det er kyrkja som er bruda. Bryllupsbiletet er nemleg eit bilete som me finn i mange ulike samanhengar i NT, og det er alltid kyrkja eller menigheten som er bruda, aldri den enkelte kristne.

Det som ser spesielt med bruken av bryllupsmotivet i dagens bibeltekst er den rollen Døyparen Johannes plasserer seg sjølv i. Han er brudgommen sin venn! Altså noko som må likna forlovaren i vår bryllupstradisjon. Han er der og legg til rette for brudgommen, og han gleder seg når han høyrer røysta til brudgommen. ”Slik glede har eg nå fått, og det i fullt mål,” seier han. Han er ydmyk nok til å vita at hans oppgåve nå snart er forbi, – nå er det Jesus som er i sentrum. Samtidig er han trygg på si eiga oppgåve, han er brudgommens venn.

Du kan la Døyparen vera forbilete i dag. Gled deg over Jesu kome. Gled deg over Jesu ord. Ingenting kan vera ein betre førebuing til julehøgtida enn å gleda seg over Jesu kome til oss.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.