Stopp menneskehandel

Menneskehandel er den tredje største illegale handel i verda etter våpen og narkotika. Dette er den moderne form for slaveri. Kirkens Nødhjelps aksjon nå i fastetida i år setter derfor fokus på menneskehandel. Tysdag 15. mars vil mange gå rundt frå dør til dør og samla inn pengar til denne aksjonen. I svært mange kyrkjer er deltaking i denne aksjonen lagt inn i konfirmantarbeidet, slik at alle konfirmantane er med og samlar inn pengar til Kirkens Nødhjelps fasteaksjon. Her i Time er konfirmantane med på denne aksjonen, og me håper å nå ut til alle husstandar i kommunen i løpet av den ettermiddagen og kvelden. I fjor samla me inn kr 113.000 til Kirkens Nødhjelp, og me satsar på å få inn meir i år!

Ein definisjon på menneskehandel:

"Det er menneskehandel når en person enten ved hjelp av vold, trusler, misbruk av sårbar situasjon eller annen utilbørlig adferd utnytter noen til prostitusjon (eller andre seksuelle formål), tvangsarbeid, krigstjeneste i fremmede land, eller fjerning av vedkommendes organer."

Stavanger Aftenblad har i dag, 10. mars, ein artikkel om to konfirmantar frå Hinna som fekk vera med på ein tur til Laos og møta ungdomar som hadde vore utsett for menneskehandel. Du kan lesa artikkelen her.

Kirkens Nødhjelp har nettsider med mykje innhald. Dei har ein biletserie om menneskehandel som du kan sjå her.

Førstkomande laurdag er Baen frå Laos, ei av dei som blir intervjua i Kirkens Nødhjelps video om menneskehandel (som konfirmantane har sett som ein del av førebuinga til aksjonen), gjest i laurdagsrevyen i NRK1. Baen er ei av dei som har opplevd å vera slave. Ho er nå gjest i Norge hos Kirkens Nødhjelp og er denne veka gjest i ulike menigheter i Stavanger bispedøme.

Og så det viktigaste: Støtt Kirkens Nødhjelp i kampen mot menneskehandel!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.